Olivier De Doncker benoemd tot Franstalig voorzitter van FeWeb

FeWeb (Belgische Federatie van Webbedrijven) meldt vandaag de benoeming van Olivier De Doncker tot nieuwe Voorzitter van de Franstalige vleugel.

Olivier De Doncker, consultant in digitale strategie, is sinds 2001 actief in de wereld van het digitale. Hij begon er te werken voor de portaalsite van de internet service provider Planet Internet, die later overgenomen werd door Scarlet Telecom. Vervolgens werd hij Chief Editor van het magazine Inside Digital Media, vooraleer zijn professionele carrière verder te zetten o.a. bij Emakina en Cronos.

"Sinds zijn oprichting in 2003 is FeWeb uitgegroeid tot de belangrijkste vereniging van digitale professionals in België. Het is dan ook een grote eer om het werk verder te kunnen zetten dat begonnen is door Cédric Braem en Benjamin Beeckmans, die de Franstalige afdeling van onze federatie opgericht hebben. Ik wil verder bouwen op deze fundamenten en FeWeb helpen om vooruit te gaan".

Focus op de digitale transformatie van bedrijven
Olivier De Doncker wil een nieuwe impuls geven aan FeWeb om er een strategisch baken van te maken voor bedrijven in Brussel en Wallonië die de stap naar de digitale transformatie willen zetten.

"Het digitale is vandaag alomtegenwoordig in ons leven en toch aarzelen bedrijven nog om in die richting te investeren", merkt Olivier De Doncker op.  "FeWeb moet helpen om de obstakels uit de weg te ruimen en de -legitieme- ongerustheid weg te nemen die bedrijfsleiders ervaren tegenover de uitdaging die deze veranderingen betekenen. In een hyper geconnecteerde wereld is het digitale onmisbaar geworden, wil men zijn competitiviteit behouden en zijn activiteit ontwikkelen. Het is aan ons om hen te overtuigen om deze beweging te versnellen."

Een ander werkpunt: de diensten die FeWeb zijn leden aanbiedt om hen te helpen bij hun groei. "Buiten de gebruikelijke evenementen die wij zullen blijven organiseren, is het mijn andere prioriteit om de interne dynamiek te versterken", vervolgt hij. "FeWeb brengt al een grote community van ontwikkelaars bijeen en helpt hen om hun kennis up-to-date te houden. In de volgende maanden zullen wij `experts groups` creëren, net zoals FeWeb dat al gedaan heef in Vlaanderen in andere digitale beroepen, zodat de leden hun kennis kunnen delen en die naar de buitenwereld kunnen uitdragen. Een eerste groep, over Performance Marketing, is momenteel al in oprichting."

Een derde actieluik betreft de opleiding van jongeren. "De laatste jaren hebben universiteiten en hogescholen hun digital marketing programma`s aanzienlijk uitgebreid. Anderzijds is er ook een sterke vraag bij bedrijven om de `digital natives` te integreren, die hen kunnen helpen om deze nieuwe cultuur te omhelzen. FeWeb wil een brug slaan tussen deze twee werelden, zoals wij het al doen als partners bij de eerste alternerend leren opleiding voor de digitale communicatievakken die het kenniscentrum Technofutur TIC dit jaar gelanceerd heeft."

"Ik verheug me erop om samen te werken met Olivier, en zo van Feweb een onmisbare professionele vereniging te maken in de digitale wereld", beklemtoont Peter Ryckaert, voorzitter van de Nederlandstalige vleugel van FeWeb. "Een Feweb dat verschillende doelstellingen bereikt, afhankelijk van de specifieke behoefte van elke regio. Ik verwelkom hem als voorzitter van de federatie en dank hem voor zijn ambitie en enthousiasme".